نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

«ایکس‌ئی‌سی» چه علائمی دارد؟| گسترش سویه جدید کووید در ۱۵ کشور همزمان با شروع پاییز

  • کد خبر: ۲۵۱۳۰۵
  • ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
«ایکس‌ئی‌سی» چه علائمی دارد؟| گسترش سویه جدید کووید در ۱۵ کشور همزمان با شروع پاییز
همزمان با آغاز فصل پاییز و فرا رسیدن روز‌های سرد، یک سویه جدید که احتمالا مسری‌تر و قوی‌تر از سویه‌های اخیر کووید است در حال گسترش در سراسر اروپا و سایر کشور‌های نیمکره شمالی است.

به گزارش شهرآرانیوز، کارشناسان به‌تازگی با بررسی علائم بیماران هشدار داده‌اند سویه‌ی جدیدی به نام «کووید ایکس‌ئی‌سی» (Covid XEC) شیوع پیدا کرده است.

این سویه اولین بار ماه ژوئن در آلمان شناسایی شد و تاکنون در ۱۵ کشور از سه قاره مشاهده شده است.

به گفته متخصصان، با سردتر شدن هوا این سویه ممکن است در عرض چند ماه به گونه غالب تبدیل شود و تعداد بیشتری از بیماران را راهی مراکز درمانی کند.

«اریک توپل»، مدیر موسسه تحقیقاتی «اسکریپس» در کالیفرنیا گفت: کووید ایکس‌ئی‌سی در حال حاضر در سراسر جهان شروع به انتشار کرده است.

او در گفت‌وگویی با «لس آنجلس تایمز» افزود: چند هفته یا چند ماه طول می‌کشد تا اینکه این ویروس شروع به ایجاد موج ابتلای بیماران کند.

همچنین دکتر «الیزابت هادسون»، رئیس بیمارستانی در کالیفرنیای جنوبی گفت کارشناسان بهداشت در هفته‌های آینده به نظارت بر این ویروس ادامه خواهند داد.

او تاکید کرد ابتلا به ایکس‌ئی‌سی در غرب اروپا از جمله در کشور‌های آلمان و هلند گزارش شده و به‌سرعت در حال گسترش است.

به گفته این متخصص، کووید ایکس‌ئی‌سی در ایالات متحده آمریکا نیز مشاهده شده، اما شیوع آن تاکنون کم بوده است.

این سویه که ترکیبی از گونه‌های کی‌اس‌۱.۱ (KS.۱.۱) و کی‌پی۳.۳ (KP.۳.۳) است علائمی مشابه بیماری‌های آنفلوآنزا و سرماخوردگی ایجاد می‌کند.

بیشتر افراد در عرض چند هفته بهبود می‌یابند، اما برای برخی دیگر روند بهبود بیشتر طول می‌کشد و بعضی از بیماران هم ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند.

علائم معمول سویه جدید کووید شامل تب، سرفه مداوم، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، تنگی نفس و احساس خستگی یا فرسودگی است.

همچنین علائم معمول سرماخوردگی مانند سردرد، گلودرد، انسداد یا آبریزش بینی، از دست دادن اشتها، اسهال و حالت تهوع در مبتلایان به کووید ایکس‌ئی‌سی دیده می‌شود.

آخرین اطلاعات بریتانیا نشان می‌دهد آمار هفتگی ابتلا به کووید به ۴.۳ درصد افزایش یافته است. بریتانیا همچنین تا ۳۰ اوت ۱۰۲ مورد مرگ مرتبط با کووید گزارش کرده است.

با این حال سازمان سلامت بریتانیا هنوز اطلاعات دقیقی در مورد سویه ایکس‌ئی‌سی ارائه نکرده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->